Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

5 redenen om lokaal zaken te doen

Lokaal zakendoen is belangrijk, niet alleen business to business, maar ook business to consumer. Hier 5 redenen waarom het goed is lokaal zaken te doen.

 

1. Lokaal zakendoen stimuleert de lokale economie en werkgelegenheid

Bedrijven vestigen zich vaak in bedrijfspanden, en als het goed met ze gaat hebben ze ook werknemers nodig. Zowel die werknemers als de werkgever wonen natuurlijk ook ergens (vaak dicht bij hun bedrijf), en geven zelf dus ook lokaal weer geld uit.

2. De maatschappelijke cultuur floreert dankzij lokale ondernemers

Vrijwel iedere sport- of carnavalsvereniging is mede afhankelijk van sponsoren. Die sponsoren zijn over het algemeen lokale ondernemers. En vaak zijn deze ondernemers ook betrokken bij andere jeugdverenigingen, dorpsfestivals, concerten en andere evenementen zijn vaak (deels) afhankelijk van lokale ondernemers.

3. Lokaal krijg je meer service en klantvriendelijkheid

Een lokale ondernemer is afhankelijk van de goodwill van zijn/haar klanten, en zal gemiddeld een stuk meer aandacht besteden aan service en klantvriendelijkheid. Doet ie dat niet, dan verliest hij/zij klandizie en is de kans redelijk aanwezig dat de onderneming niet voort blijft bestaan.

Buiten dat is het natuurlijk een stuk makkelijker om contact op te nemen met een lokale ondernemer; je loopt even binnen of hij/zij komt even bij jou langs als het nodig is.

4. Een gezonde lokale economie houdt meer jeugd in de regio

Zoals ik hiervoor al omschreef zijn lokale ondernemers vaak erg betrokken bij de lokale maatschappelijke cultuur, waar onze kinderen hopelijk veel plezier van hebben. Hoe meer er te doen is in een regio (leuke evenementen, leuke bedrijven waar je kunt werken etc), hoe groter de kans dat jonge mensen (langer) in de regio blijven.

5. Ondernemers doen graag zaken met elkaar

Tja, als ik al iets voor jou mag maken, en ik heb iets nodig dat jij levert, waarom zou ik het dan ergens anders afnemen? Zakendoen met je Buurman, is zakendoen met mensen, en mensen werken nu eenmaal liever samen. Daarnaast brengen je klanten ook makkelijker (via een doorverwijzing) nieuwe klanten binnen dan je dat zelf kunt doen.

 

Ben jij ondernemer of beslisser in 's-Hertogenbosch, Heusden of Vught?
Sluit je dan ook aan bij Den Bosch Business Plaza!

Lees hier meer over informatie over Den Bosch Business Plaza en ons doel.
Of klik direct door naar voor de voordelen voor members.

 

Members en partners van Regio Den Bosch Business Plaza

  • 24-Drukwerk.nl
  • NasWerkt!
  • Career Factory
  • Rabobank
  • Sponty Events
  • Uw logo hier
Profiteer van de voordelen als member van Regio Den Bosch Business Plaza Meld u nu aan

Beeldzaam
Groepskantoor
Molen Advocatuur